Glossary
A B C Č D Đ E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Y Z Ž
Jabuka
Svježa voćna aroma, slatka, svježe kisela sa zelenim jabukama. Jabuka je plod stabla jabuke, jedna je od najčešćih vrsta voća.
Jagoda
Note slatkog voća.Jagoda (Fragaria) je rod biljaka iz obitelji rosaceae. Uključuje oko 20 vrsta rasprostranjenih uglavnom u umjerenom pojasu sjeverne hemisfere. Plod jagode je jagoda
Jantar
Jantar je smola s dimljenom aromom poput smole koja je idealna za "kožne temelje" u parfumeriji. Mirisi koji sadrže jantar su dramatični, topli i puderasti. Jantar je jedna od najstarijih fosilnih smola, koja sama po sebi nema miris. Stoga se koristi…
Jantar
Jantar je smola s dimljenom aromom poput smole koja je idealna za "kožne temelje" u parfumeriji. Mirisi koji sadrže jantar su dramatični, topli i puderasti. Jantar je jedna od najstarijih fosilnih smola koja sama po sebi nema…
Jasmin
Slatki, bijeli cvjetni, raskošan miris. Sintetički mirisi jasmina imaju tendenciju da budu izraženiji, zeleniji i svježiji.Jasmini su listopadni ili zimzeleni, uspravni ili penjački grmovi, pa čak i mala stabla. Rod Jasmin obuhvaća oko 192 vrste.…
Javor
Slatka drvenasta nota koja podsjeća na javorov sirup.Javor (Acer) je rod drvenastih biljaka ...
Javorov sirup
Slatka i začinska nota s tonom pečene karamele i slanim podtonom
Jela
Slatki, zeleni, balzamični, aromatični začinski miris. Jela (Abies) je rod zimzelenih, jednodomnih, obično dugovječnih crnogoričnih stabala iz obitelji borova.
Jorgovan
Nježna cvjetna aroma u prahu s primjesama meda i jasminom zelene svježine. Jorgovan (Syringa) je rod grmlja do manjih stabala iz obitelji maslina. Najpoznatiji je jorgovan