Glossary, Page 2

A B C Č D Đ E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Y Z Ž

Mliječna kiselina

Mliječna kiselina = Mliječna kiselina nastaje fermentacijom bakterija koje se nalaze u voću, povrću ili mlijeku.Pripada takozvanim AHA kiselinama i također se proizvodi sintetski. U kozmetici se koristi sljedeće: zbog svojih sposobnosti pilinga…

Mlijeko

Mirisna komponenta mlijeka topla je, ukusna, gurmanska, ali ne preslatka nota. U kozmetici je mlijeko cijenjeno zbog velikih omekšavajućih i hranjivih svojstava. Koristi se uglavnom kozje mlijeko i njegove dvije komponente: mast i surutka.Također se…

Morska sol

Aroma: Začinska nota, koja najčešće nadopunjuje morski, drveni ili gurmanski mirisni sastav Morska fina sol ne sadrži nikakve kemikalije niti aditive. U prirodi se prirodno javlja u morskoj vodi idobiva se isparavanjem na suncu. U kozmetici se…

Mošus

Sam miris naziva se sladak, kremast ili puderast. Parfemi s većim udjelom mošusa tada se nazivaju mirisom čistoće. Mirisnim kompozicijama dodaje mekoću i senzualnost. Mošus proizvod je tijela određenih vrsta životinja koje se izlučuju kao izmet u…

Mrkva

Zemljana nota u prahu, ima sličan miris s korijenom irisa, koji se najčešće zamjenjuje.

Muškatni oraščić

Začinskog je slatkog mirisa sa zemljanim i oštrim osnovnim tonovima. Najčešće se koristi u orijentalnim mirisima. Manje je začinjen i mekši od cimeta, klinčića ili vanilije. Popularan sastojak za muške i svjetlije drvenaste mirise.Muškatni oraščić je…

Up

Newsletter

Odlične ponude i inspiracija redovito u vašoj e‑pošti?
Prijavite se na naše obavijesti.

Konverter
Konverter