Glossary, Page 2
A B C Č D Đ E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Y Z Ž
Mliječna kiselina
Mliječna kiselina = Mliječna kiselina nastaje fermentacijom bakterija koje se nalaze u voću, povrću ili mlijeku.Pripada takozvanim AHA kiselinama i također se proizvodi sintetski. U kozmetici se koristi sljedeće: zbog svojih sposobnosti pilinga…
Mlijeko
Mirisna komponenta mlijeka topla je, ukusna, gurmanska, ali ne preslatka nota. U kozmetici je mlijeko cijenjeno zbog velikih omekšavajućih i hranjivih svojstava. Koristi se uglavnom kozje mlijeko i njegove dvije komponente: mast i surutka.Također se…
Morska sol
Aroma: Začinska nota, koja najčešće nadopunjuje morski, drveni ili gurmanski mirisni sastav Morska fina sol ne sadrži nikakve kemikalije niti aditive. U prirodi se prirodno javlja u morskoj vodi idobiva se isparavanjem na suncu. U kozmetici se…
Mošus
Sam miris naziva se sladak, kremast ili puderast. Parfemi s većim udjelom mošusa tada se nazivaju mirisom čistoće. Mirisnim kompozicijama dodaje mekoću i senzualnost. Mošus proizvod je tijela određenih vrsta životinja koje se izlučuju kao izmet u…
Mrkva
Zemljana nota u prahu, ima sličan miris s korijenom irisa, koji se najčešće zamjenjuje.
Muškatni oraščić
Začinskog je slatkog mirisa sa zemljanim i oštrim osnovnim tonovima. Najčešće se koristi u orijentalnim mirisima. Manje je začinjen i mekši od cimeta, klinčića ili vanilije. Popularan sastojak za muške i svjetlije drvenaste mirise.Muškatni oraščić je…